Postat den 27 Nov 2020

Sverige deltar för första gången i år i European Girls’ olympiad in informatics. Årets onlinekval används som uttagning, där de fyra bästa tjejerna får chansen att åka till Schweiz och tävla nästa sommar! https://egoi.ch

Fredrik Ekholm vinnare i PO-finalen 2019

Postat den 18 Jan 2019

Årets Programmeringsolympiad är nu över! Fjolårets finaltvåa tog en imponerande revansch och vann finalen. Fjärde gången gillt lyckades Fredrik Ekholm ta en imponerande första plats, med en olympiad kvar innan examen.Han slog tvåan Hugo med bara 19 poäng, en liten marginal som gjorde den sista timmen mycket rafflande. Nu har finalisterna en två månader lång intensiv uttagningsprocess framför sig innan landslaget till årets IOI utses.

PO-finalen 2018

Postat den 16 Feb 2018

35 finalister gjorde i Lund upp om titeln Svensk gymnasiemästare i tävlingsprogrammering helgen den 2:a-4:e Februari. Vann gjorde Arvid Lunnemark från Malmö Borgarskola, med full poäng, grattis!

David Wärn vinner BOI 2017

Postat den 10 May 2017

Efter två tuffa tävlingsdagar i Bergen, Norge står det klart att David Wärn, från Sverige, går vinnande ut ur Baltic Olympiad in Informatics 2017! Dessutom presterade det svenska landslaget i sin helhet ytterst starkt — för första gången någonsin tar alla svenska deltagare medalj! Nu väntar vidare utmaningar till sommaren för David, Arvid, Herman och Fredrik, på IOI i Iran.

Svensk guldmedalj i programmeringsolympiaden

Postat den 02 Oct 2012

Klicka för större bild.

Simon Lindholm kom på 17:e plats och belönades med en guldmedalj när International Olympiad in Informatics (ungefär Programmeringsolympiaden) avgjordes i Sirmione, Italien, den 23-30 september. Tävlingen samlade över 300 gymnasieelever som kvalificerat sig genom omfattande nationella uttagningar i 82 länder. De tre topp-placerade eleverna kom från USA, Vitryssland och Kina. De enda EU-länderna utöver Sverige som erhöll någon av de 26 guldmedaljerna var de starka matematikländerna Rumänien, Polen, Slovakien och Bulgarien.