Nyheter

Reseblogg IOI 2022

Postat den 08 Aug 2022

Här finner du den fullständiga resebloggen från gymnasie-VM i programmering, International Olympiad in Informatics, allt eftersom den skrivs i omvänd kronologisk ordning. Jag som skriver heter Johan Sannemo och är lagledare i år tillsammans med Nils Gustafsson.

Årets lag är uttagna!

Postat den 27 May 2022

Snart är det sommar och det betyder att det återigen är dags för de internationella tävlingarna! Efter en lång vår med många uttagningstävlingar är lagen färdiga:

Tre medaljer i IOI, en medalj i EGOI

Postat den 26 Jun 2021

Sommarens internationella mästerskap är nu över! Sverige presterade starkt och tog tre bronsmedaljer i IOI (Herman Lauenstein, Olle Lapidus, Victor Vatn), samt en bronsmedalj i det första damjunior-EM (EGOI) som arrangerats (Ruth Risberg)!

Victor Vatn vinnare i PO-finalen 2021

Postat den 14 Feb 2021

Nu är finalen av Programmeringsolympiaden 2021 avgjord! Victor Vatn från Tillbergaskolan i Västerås tog hem vinsten, grattis! Då Victor går i nian är detta första gången en icke-gymnasist vinner gymnasie-SM i programmering.

Resultaten i PO-kvalet 2021

Postat den 03 Dec 2020

Nu är PO-kvalet 2021 avgjort! Det krävdes 21 poäng i skolkvalet eller 400 poäng i onlinekvalet för att kvalificera sig till finaltävlingarna. Resultatet i skolkvalet finns här och uppgifterna finns här. Resultat och uppgifter i onlinekvalet hittar du här (klicka på bokstaven för respektive problem). Kommentarer och lösningsförslag till alla uppgifter finns här.