Programmeringsolympiaden - onlinekval

Välkommen! Vad kul att du hittat hit till oss på Programmerings­olympiaden. Vi är gymnasie-SM i tävlingsprogrammering - problemlösning med hjälp av att skriva program. Du kan läsa mer om oss och tävlingen här på vår hemsida. Läs vidare på den här sidan för att komma igång i onlinekvalet.

Särskilt för damjunior-EM: För att vara med i uttagningen så behöver du först vara med i antingen skol- eller onlinekvalet. Resultatet spelar ingen roll. Under vintern kommer det vara 3 uttagningstävlingar. Det kommer också vara en hel del träningar där man kan lära sig mer. Läs mer på EGOI-sidan.

Årets affischproblem

Här kommer, i början av oktober, årets affischproblem att publiceras, som du kan börja lösa redan då. Det kommer då också finnas information om hur du skickar in ditt svar på tävlingssystemet Kattis och hur du sen kan försöka lösa problemet mer generellt för att samla mer poäng.

Finalen

Tidigt nästa år äger finaltävling rum. Kvalificerar du dig kommer du få chansen att få träffa och tävla mot några av Sveriges bästa programmerare. Går det bra i finalen har du dessutom goda förutsättningar inför landslagsuttagningen, och chansen att representera Sverige i den nordisk-baltiska olympiaden samt den internationella olympiaden.

Träningstävling

Från 7 november 18:00 till 20 november 22:00 finns det en träningstävling (länk kommer här). Här får du chans att öva på den typen av problem som sedan kan dyka upp i det riktiga kvalet. Om du löser minst 3 problem så har du chansen att vinna ett pris!