Programmeringsolympiaden - onlinekval

Välkommen! Vad kul att du hittat hit till oss på Programmerings­olympiaden. Vi är gymnasie-SM i tävlingsprogrammering - problemlösning med hjälp av att skriva program. Du kan läsa mer om oss och tävlingen här på vår hemsida. Läs vidare på den här sidan för att komma igång i onlinekvalet.

Årets affischproblem är inte publicerat än!

Kom tillbaka hit under oktober så kan du lösa det första problemet!

Tävlingssidan och anmälan

För att skicka in ditt svar behöver du först skapa ett nytt konto på tävlingssystemet Kattis. Om du redan har ett konto på träningssidan OpenKattis kan du återanvända ditt konto. När du skapat ditt konto och loggat in anmäler du dig till tävlingen genom att klicka på knappen "Join the contest" på tävlingens poängtavla. Detta är också allt du behöver göra för att anmäla dig!

Hjälp!

Har du stött på problem när du försökt skicka in ditt svar? Gå med i vår Discordchat där du kan ställa frågor till tävlingsarrangörerna och få snabba svar. Du kan också maila [email protected] om du inte vill använda chatten.

Finalen

Tidigt nästa år äger finaltävling rum. Kvalificerar du dig kommer du få chansen att få träffa och tävla mot några av Sveriges bästa programmerare. Går det bra i finalen har du dessutom goda förutsättningar inför landslagsuttagningen, och chansen att representera Sverige i den nordisk-baltiska olympiaden samt den internationella olympiaden.

Träningstävling

Från 16 november 18:00 till 25 november 22:00 finns det en träningstävling på powarmup22.kattis.com. Här får du chans att öva på den typen av problem som sedan kan dyka upp i det riktiga kvalet. Om du löser minst 3 problem så har du chansen att vinna ett pris!