PO-finalen 2018

Postat den 16 Feb 2018

35 finalister gjorde i Lund upp om titeln Svensk gymnasiemästare i tävlingsprogrammering helgen den 2:a-4:e Februari. Vann gjorde Arvid Lunnemark från Malmö Borgarskola, med full poäng, grattis!

</br> Arvid Lunnemark, Malmö Borgarskola

Notera att det sista problemet (cirkelskivevärlden) hade relativ scoring. Full poäng innebär alltså att Arvid hade bäst lösning på cirkelskivevärlden och löste problem A-E. Strax bakom kom Fredrik Ekholm, Danderyds Gymnasium, som också löste alla problem A-E och var endast 1.49 poäng efter Arvid på cirkelskivevärlden. Hugo Eberhard och Björn Magnusson kom på en delad tredjeplats. Dessa fyra topplaceringar var inte helt oväntade då deltagarna var just dem som representerade Sverige på BOI förra året. På femte plats imponerade Gustav Kalander, som är ny i PO-sammanhang, med många poäng på cirkelskivevärlden!

Problemen och fulla resultatlistan finns på Kattis.

PO-finalen utgjorde den första av 4 uttagningstävlingar för BOI (baltiska olympiaden i tävlingsprogrammering) som arrangeras i Stockholm i år, och IOI (internationella olympiaden i tävlingsprogrammering) som arrangeras i Japan!

</br> Fredrik Hernqvist går igenom ett av problemen efter tävlingen