European Girls’ Olympiad in Informatics (EM för tjejer)

European Girls Olympiad in Informatics (EGOI) är EM i programmering för tjejer och icke-binära som går på gymnasiet. År 2024 anordnas EGOI i Nederländerna. Inför EGOI håller vi i träningar och ett läger i Lund 15-18 februari! Gå med i vår Discord-server, EGOI-Sverige, så att du inte missar något!

Ny till tävlingsprogrammering och vill lära dig mer?

Vi håller digitala träningar inför kvalet till programmeringsolympiaden kl 18:30 på lördagar! Det är nybörjarvänligt och bara att dyka upp. På vår Discord-server finns mer information, eller skriv till Anita Koren.

Programmeringsolympiaden

För att vara med i den svenska uttagningen till EGOI behöver du först vara med i ett av kvalen till Programmeringsolympiaden (antingen onlinekvalet eller skolkvalet). Det spelar ingen roll hur många poäng du får, alla tjejer och icke-binära som deltar kommer att bli kontaktade med mer information om EGOI. Alternativt kan du gå med i vår Discord-server.

Om du identifierar dig som tjej eller icke-binär och inte har fått ett informationsmejl två veckor efter PO-kvalen, kontakta Anita Koren.

Läger i Lund

Den 15-18 februari bjuder vi in 20 tjejer och icke-binära elever till programmeringsläger i lund! Lär dig mer om avancerade algoritmer, klura på problem och träffa härliga människor! Lägret riktar sig till dig som går i gymnasiet (eller grundskolan).

Topp 5-10 tjejer och ickebinära i programmeringsolympiaden kvalificerar sig direkt till lägret! Resten av platserna delas ut i vår jultävling där du får två veckor på dig att fundera på många roliga och kluriga problem. Jultävlingen pågår från 26:e december till 9:e januari. Problemen inspireras av våra träningar så passa på att komma för att få ett försprång. Håll koll på vår discord-kanal för mer information!

Svenska uttagningen till EGOI

Uttagningen till EGOI består av en onlinetävling som pågår i 5 timmar. Man kan själv välja ett intervall mellan 15:e och 24:e mars att skriva tävlingen. Topp fyra kvalificerar sig till EGOI 2024 i Nederländerna! Uppgifterna i uttagningstävlingen kommer att finnas tillgängliga på både svenska och engelska.

EGOI 2024

EGOI anordnas 21-27 juli i Nederländerna och varje lag består av 4 personer. Programmeringsolympiaden står för resor, kost och logi för det svenska laget. Mer information om EGOI 2024 kan du hitta här.

Kontaktinformation

Anita Koren: anita.koren@kodsport.se