European Girls’ Olympiad in Informatics (EM för tjejer)

European Girls Olympiad in Informatics (EGOI) är EM i programmering för tjejer och icke-binära som går på gymnasiet. År 2024 anordnas EGOI i Nederländerna. Inför EGOI håller vi i träningar och ett läger i Lund 15-18 februari! Gå med i vår Discord-server, EGOI-Sverige, så att du inte missar något!

Är du intresserad av att lära dig mer programmering? Just nu pågår vår jultävling!

Ny till tävlingsprogrammering och vill lära dig mer?

Vi håller digitala träningar inför kvalet till programmeringsolympiaden kl 18:30 på lördagar! Det är nybörjarvänligt och bara att dyka upp. På vår Discord-server finns mer information, eller skriv till Anita Koren.

Programmeringsolympiaden

För att vara med i den svenska uttagningen till EGOI behöver du först vara med i ett av kvalen till Programmeringsolympiaden (antingen onlinekvalet eller skolkvalet). Det spelar ingen roll hur många poäng du får, alla tjejer och icke-binära som deltar kommer att bli kontaktade med mer information om EGOI. Alternativt kan du gå med i vår Discord-server.

Om du identifierar dig som tjej eller icke-binär och inte har fått ett informationsmejl två veckor efter PO-kvalen, kontakta Anita Koren.

Läger i Lund

Den 15-18 februari bjuder vi in 20 tjejer och icke-binära elever till programmeringsläger i lund! Lär dig mer om avancerade algoritmer, klura på problem och träffa härliga människor! Lägret riktar sig till dig som går i gymnasiet (eller grundskolan).

Topp 5-10 tjejer och ickebinära i programmeringsolympiaden kvalificerar sig direkt till lägret! Resten av platserna delas ut i vår jultävling där du får två veckor på dig att fundera på många roliga och kluriga problem. Jultävlingen pågår från 26:e december till 9:e januari. Problemen inspireras av våra träningar så passa på att komma för att få ett försprång. Håll koll på vår discord-kanal för mer information!

Svenska uttagningen till EGOI

Uttagningen till EGOI består av en onlinetävling som pågår i 5 timmar. Man kan själv välja ett intervall mellan 15:e och 24:e mars att skriva tävlingen. Topp fyra kvalificerar sig till EGOI 2024 i Nederländerna! Uppgifterna i uttagningstävlingen kommer att finnas tillgängliga på både svenska och engelska.

EGOI 2024

EGOI anordnas 21-27 juli i Nederländerna och varje lag består av 4 personer. Programmeringsolympiaden står för resor, kost och logi för det svenska laget. Mer information om EGOI 2024 kan du hitta här.

Kontaktinformation

Anita Koren: anita.koren@kodsport.se