European Girls’ Olympiad in Informatics (EM för tjejer)

European Girls Olympiad in Informatics (EGOI) är EM i programmering för tjejer, dit Programmeringsolympiaden varje år tar ut ett lag. Tävlingen anordnas sommaren 2023 i Lund och varje lag består av 4 personer. Programmeringsolympiaden står för resor, kost och logi för det svenska laget.

För att vara med i uttagningen så behöver du först vara med i antingen skolkvalet (dit din lärare anmäler dig) eller onlinekvalet till Programmeringsolympiaden. Resultatet spelar ingen roll. Under vintern kommer det sedan att vara 2 uttagningstävlingar. Det kommer också vara en hel del träningar där man kan lära sig mer.

Du har inget att förlora på att vara med, detta är en chans att lära dig mer programmering, problemlösning och algoritmer!

Nu är uttagningen igång! Maila [email protected] om du mot förmodan inte har fått ett välkomstmail även om du borde ha fått det, eller om du har några andra har några frågor eller funderingar.

Du kan läsa mer om den första upplagan av EGOI på deras hemsida. Den andra och senaste upplagan av EGOI avgjordes i oktober i Turkiet. På vår Instagram kan du se bilder från tidigare tävlingar och vi kommer även lägga ut uppdateringar om årets uttagning/träningar där.